Aanpassen instellingen standaard mappen

In de installatiedirectory van Sensus staat een .ini bestand (Sensus BPM Modeler.ini). In dit bestand staat een regel die begint met Virtual Machine Parameters. In deze regel staat de de optie -Duser.home.

Met deze optie stel je de locatie in waar Sensus zijn instellingen en data (cache, tussentijdse backups, licentiebestand) neerzet.  De default settings = %APPDATA% . Deze windows variabele wijst naar de applicatie-datadirectory voor de betreffende windows versie. Voor windows 7 (engels) is dit: C:Users{username}AppDataRoaming. Zie hier wat meer uitleg over de windows variabelen.

Sensus plakt hier nog “SensusSensus software” achter, dus dan wordt de directory: C:Users{username}AppDataRoamingSensusSensus Software.

In Sensus zelf kan de gebruiker zelf nog via settings/instellingen de data-directory aanpassen. In deze directory worden licentiebestand, tussentijdse backups, en cache bewaard, maar dus niet de instellingen. De datadirectory is per default gelijk aan de directory waar de instellingen worden opgeslagen.

In citrix-omgevingen wijst de %APPDATA% variabele soms naar een plek die dagelijks wordt opgeschoond (of zelfs naar een plek waar de gebruiker geen rechten heeft; maar dat is dan een configuratiefout).

Dus in dat geval moet het .ini bestand worden aangepast naar bijvoorbeeld: -Duser.home=”G:Gebruikers%username%AppDataRoaming”  (afhankelijk van de configuratie van de gebruiker).

Het grote nadeel is dat het .ini bestand altijd wordt opschreven bij een update; dit is niet te voorkomen.