Installatie Sensus BPM Modeler

Sensus BPM Modeler moet kunnen communiceren met de server en met de Sensus portal.  Sensus BPM Modeler dient toegang te hebben tot internet. Ook moeten de volgende poorten beschikbaar zijn:

• Website: https  op portal.sensus-methode.com: 443  (configureerbaar over ssl)
  • Service: https over portalservice.sensus-methode.com: 443
  • Optioneel: Poort 80 (configureerbaar) voor communicatie met webviewer (indien geïnstalleerd op dezelfde server)

User- / SystemAdmin setup

De standaard setup (Sensus BPM Modeler_Setup.exe) installeert de Sensus BPM Modeler in de User directory. Dit heeft als voordeel dat er geen systeem-brede ‘installatierechten’ nodig zijn.

Voor ICT-beheerders is ook een system-administrator setup beschikbaar (Sensus BPM Modeler_SystemAdmin_Setup.exe). Deze vindt u op de ICT pagina van de portal. Hiermee wordt Sensus BPM Modeler in de programma’s directory geïnstalleerd. Het kan dan gebruikt worden door alle gebruikers van de betreffende machine.

Download de gewenste setup (User setup / System Administrator setup) van de portal. De setup wijst zich verder zelf.

Na installatie kunt u Sensus BPM Modeler starten. Als eerste dient u in te loggen. Gebruik hiervoor uw emailadres en wachtwoord waarmee u ook op de Sensus Portal hebt ingelogd. Bent u nog geen Sensus gebruiker dan kunt u een trial-account aanmaken.

Licentiebeheer

Via de Sensus Portal kunt u uw licenties beheren (portal.sensus-methode.com).

Geheugengebruik

De Sensus BPM modeler  software zal tussen de 100 MB en 512 MB aan RAM geheugen gebruiken (afhankelijk van het aantal geopende projecten).

Updates

Bij het starten van Sensus BPM Modeler wordt gecontroleerd of er een belangrijke nieuwe update beschikbaar is. Zo ja, dan krijgt de gebruiker de mogelijkheid om deze te installeren. Deze update controle kan overigens door de systeembeheerder of gebruiker uitgezet worden (vanaf versie 5.2.30).

De gebruiker kan ook zelf een controle op beschikbare updates starten (in het menu onder Help). Hierbij wordt ook gecontroleerd op kleinere updates.
Vanaf versie 5.2.30 kan deze functionaliteit door de systeembeheerder geblokkeerd worden.