Applicaties

Klik op de tab Applicaties links op het scherm. Zo komt u in het applicatieveld. Het applicatiescherm is op dezelfde manier ingedeeld als het processenscherm. Links staat de boomstructuur en rechts het layout scherm met de inhoud van het geselecteerde onderdeel in de boomstructuur.

Applicaties toevoegen

Er zijn een aantal manieren om applicaties toe te voegen:

1. Tekenen met behulp van de tekenwerkbalk en het canvas.
  2. Sleep het gewenste icoon van de tekenwerkbalk naar het canvas. Door het applicatie Applicatie icoon of parameter Parameter icoon icoon naar het layout-scherm te slepen, maakt u respectievelijk een nieuwe applicatie of parameter. Als u op het icoon klikt, kunt u dit icoon een naam geven.
    Of
    Klik met de rechtermuisknop in het boomstructuurscherm en vervolgens op Nieuwe applicatie of nieuwe parameter.

nieuwe applicatie boom

Wanneer u een applicatie heeft aangemaakt, kan hier een naam aan worden toegekend. Dit doet u rechts in het scherm in het “Icoon kenmerken” gebied.

Applicaties aan iconen koppelen

Om een applicatie aan een proces te koppelen, gaat u naar de procesflow (Processentab helemaal links van het scherm).

1. Selecteer in het canvas een icoon van het type Computeractie en klik rechtsonder op het kleine computeractie-icoon. U kunt nu selecteren welke applicatie u wilt koppelen.hf_Figuur_canvas_applicatieKoppelen
  2. Selecteer in de boomstuctuur een icoon van het type computeractie.
  3. In het Icoon kenmerken veld rechts van het layout-scherm staat een selectievak onder de naam applicatie. Daarin staan alle beschikbare applicaties die u heeft aangemaakt. Maak hieruit een keuze, zodat het icoon gekoppeld wordt aan een bepaalde applicatie.

Uitvoerbestand aan een applicatie koppelen

Om een executable (uitvoerbestand) aan een applicatie te koppelen, kunt u het volgende doen:

1. Selecteer in de boomstructuur de applicatie die u wilt koppelen.
  2. In het Icoon Kenmerken veld kunt u nu een naam opgeven en de locatie van de te koppelen bestaande applicatie. De locatie kunt u direct opgeven of ernaar “browsen” door op  te drukken.
    applicatie locatie