Bibliotheek beheer

Bibliotheken die gebruikt worden in andere projecten kunnen specifiek worden ingesteld, zodat bijvoorbeeld bepaalde elementen van het bibliotheekproject wel of niet meegsynchroniseerd worden.

 

Bibliotheek ophalen

Het invoeren van een bibliotheek in een project kan ook worden gedaan via Bibliotheek Beheer in de menubalk. Na selectie van deze optie gaat u als volgt te werk:

Klik op Voeg bibliotheek toe. Het volgende scherm verschijnt nu in beeld:

Hier kunt u op een tweetal manieren een bibliotheek toevoegen: van een centrale server of van uw eigen werkstation.

  1. Normaliter haalt u de bibliotheekbestanden van een server. Hiervoor selecteert u Server project en in het dropdown-menu de server waar de bibliotheek zich bevindt.
  2. Klik op Ververs om de lijst met bibliotheekbestanden bij te werken.
  3. Selecteer de bibliotheek die u wenst toe te voegen en druk op Ok.

U krijgt nu in uw bibliotheek beheerscherm de opgehaalde bibliotheken te zien in een lijst links op het scherm onder Project bibliotheken.

 

Bibliotheek beheren

U kunt de bibliotheken in een project als volgt beheren:

  1. Ga in het menu naar Bibliotheek en klik dan op Bibliotheek beheer
  2. Het onderstaande scherm verschijnt
    hf_figuur_bieb_beheer
  1. In het scherm staan de bibliotheken die door het project gebruikt worden
  2. Hier kunt u ook zoeken naar toe te voegen bibliotheken. Wanneer u klikt op de knop Voeg bibliotheek toe, kunt u bladeren naar de gewenste bibliotheek. Met de knop Verwijder bibliotheek kunt u bibliotheken verwijderen uit uw project.

Bij een bibliotheek kunt u instellen hoe deze gesynchroniseerd dienen te worden met uw huidige project. Hiervoor staat een reeks opties tot uw beschikking, deze vindt u rechts op het scherm.

  • Onder “Synchroniseer de volgende elementen” kunt u aanvinken welke elementen u mee wilt nemen uit de bibliotheek naar uw huidige “primaire” project. Als u bijvoorbeeld Afdelingen en functies aanvinkt en de rest leeg laat, dan zullen er bij synchronisatie alleen elementen van afdelingen en functies mee worden genomen naar uw huidige project.
  • Onder “Synchroniseer de volgende onderdelen” kunt u aanvinken welke onderdelen u mee wilt nemen uit de bibliotheek naar uw huidige “primaire” project. Dit werkt op dezelfde manier als hierboven staat beschreven.
  • Onder “Blokkeer de volgende acties op bibliotheek elementen” kunt u aanvinken of het mogelijk is om respectievelijk Acties, Handelingen en/of Sjabloonvelden in de toegevoegde bibliotheekdelen te verwijderen. Als u bijvoorbeeld “Verwijderen van acties” aanvinkt, is het niet mogelijk om na de synchronisatie actie iconen te verwijderen die uit de bibliotheek komen.

Klik na selectie van de gewenste opties op Sluiten. Wanneer u nu de gewenste bibliotheek met het project vergelijkt en synchroniseert, zal de synchronisatie volgens de regels verlopen, zoals u deze in het bibliotheekbeheer heeft aangegeven.

Gerelateerde artikelen