Een andere gebruiker heeft wijzigingen gemaakt in een project, maar die zie ik niet. Wat nu?

Hiervan is een aantal oorzaken bekend:
1.) De andere gebruiker heeft het gewijzigde projectdeel niet ingecheckt.
2.) De gebruiker die de wijzigingen niet ziet bekijkt de definitieve versie van het project.
3.) Door de werkomgeving (dus het beheersysteem dat de organisatie gebruikt, bijv. Citrix) wordt de cache niet leeggemaakt.

Om al deze oorzaken te overkomen dienen de volgende stappen te worden genomen:

1. De gebruiker die het project heeft gewijzigd dient alle delen weer in te checken.
2. De gebruiker die het project vervolgens bekijkt dient de conceptweergave van het project te openen (via Project > Versie tonen…).
3. De gebruiker die het project bekijkt dient het project (en dus de cache) te verversen, via de menubalk onder Multi User > Ververs project.
Als dit nog steeds niet helpt zit er in de menubalk onder Extra > Instellingen en vervolgens de tab Multi user een optie om de projecten cache leeg te maken. Dit zal in het merendeel van de gevallen ook helpen. Probeer echter eerst de drie bovengenoemde stappen.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen