Een XML export van een serverproject is erg traag. Hoe kan dit?

Bij een xml export vanaf de server (multi user project) kan het zijn dat de export lang duurt. Dit komt doordat de software alle informatie vanaf de server naar zich toe haalt. Hoe groter het project en hoe meer projectversies er aanwezig zijn, hoe langer de export zal duren.

Bij een lokaal bestand hoeft de informatie niet eerst opgehaald te worden, waardoor de xml export zeer snel afgerond is.