Exporteren naar xml

Met deze functie kan alle procesinformatie worden geëxporteerd naar het XML-formaat. XML is de huidige standaard om informatie uit te wisselen tussen applicaties. Door een project te exporteren naar XML wordt het in een van tevoren beschreven manier (gedefiniëerd in een XML schema) opgeslagen als XML bestand op de door u aan te geven locatie.

U komt in dit scherm door de menukeuzen Bestand –> Exporteren als XML te klikken. U komt dan in het volgende scherm terecht:

hf_figuur_exportXML

Er verschijnen nu drie opties:

• Exporteer XML schema
    Met deze optie exporteert u het XML schema dat de Sensus-software gebruikt. Een XML schema is een soort definitie die beschrijft hoe een XML bestand wordt opgebouwd. Dit schema kan van pas komen wanneer u binnen uw organisatie zelf software ontwikkelt die de XML bestanden van de Sensus-software moet kunnen interpreteren. Het XML schema wordt als apart bestand geëxporteerd met de extensie .xsd.
  • Exporteer afbeeldingen
    Standaard worden er geen afbeeldingen meegecodeerd naar het XML formaat, omdat dit kan leiden tot uitzonderlijk grote hoeveelheden data. Het gaat om de externe afbeeldingen die aan een project zijn toegevoegd en de afbeeldingen bij de Personal Navigator. Als u wilt dat alle afbeeldingen worden meegenomen in de export naar XML, dan vinkt u deze optie aan.
  • Het gegenereerde XML bestand weergeven
    Hiermee wordt na de export het xmlbestand geopend in een standaard applicatie.

Wanneer u alle settings naar wens heeft aangevinkt, zal het programma vragen om een bestandslocatie. Het bestand wordt dan opgeslagen met extensie xml. Als u bijvoorbeeld ‘verkeersschool.spr’ als xml opslaat, heet deze daarna Verkeersschool.xml

XML bestanden openen in de Sensus-software

Wanneer u een xml bestand in de Sensus-sfotware wilt openen, doet u dat in principe hetzelfde als een gebruikelijk .spr bestand. Daarvoor daat u dus in de menubalk naar Bestand > Openen > Project.

U krijgt dan het scherm te zien waar u de locatie en het bestand dat u wilt openen kunt selecteren. Onder in beeld staat het balkje voor het bestandstype. Selecteer hier .xml . Hierdoor worden alleen de xml bestanden in het selectiescherm weergegeven. Klik vervolgens op Openen en het bestand wordt als normaal project in de software weergegeven.