Kan ik in de Visual navigator ook een Direct Link naar een webadres maken?

Er is nog geen standaard mogelijkheid om direct naar een url te linken. Er is wel een “truukje” om zo direct mogelijk naar een site te verwijzen vanuit de Visual navigator:

1. Maak in de documenttab een nieuw document aan. Geef deze bijvoorbeeld de naam: internetsite.
2. Voeg aan dit document een bestand toe. In plaats van een daadwerkelijk bestand te koppelen, voert u nu als bestandslocatie een url in. Bijvoorbeeld: https://www.sensus-methode.nl
3. Geef het bestand een toepasselijke naam. In dit geval: Sensus
4. Ga nu via “Project > Personal Navigator” naar de tab van de Visual Navigator.
5. Maak een nieuw veld aan op de gewenste plaats in de afbeelding en klik hier met de rechtermuisknop op.
6. Kies “koppelen met nieuwe Direct Link > Bestand”.
7. Selecteer het nieuwe bestand (in dit geval Sensus) en klik op “Toepassen”.

Vanuit de HTML webviewer zal nu bij een klik op het aangemaakte veld  direct de webpagina openen.