Parameters

Een parameter is bijvoorbeeld een document dat met de applicatie gestart dient te worden. Wanneer een parameter aan een applicatie wordt gekoppeld, zal deze automatisch in de applicatie worden geopend. Dit kan een tekstbestand zijn (voorbeeld.txt) of een webpagina voor een browser (www.sensusvoorbeeld.nl).

Het toevoegen van een parameter gaat als volgt:

1.  Selecteer onder de tab Applicaties een applicatie waaraan u een parameter wilt toevoegen.
2.  Sleep het parameter icoon Nieuw_parameter_1227873459  in de verticale knoppenbalk naar het applicatie icoon in het canvas.
3.  Geef de parameter in het icoonkemerkenvenster indien gewenst een naam.
4.  Geef de parameter op in ditzelfde venster. Bijvoorbeeld: “/file=open.txt”

ParamKenm_1245163273

Het is ook mogelijk om met de rechtermuisknop op een applicatie in de boom te klikken. In het menu dat verschijnt, kan dan voor Nieuwe parameter gekozen worden.