Sensus BPM Modeler kan de Sensus server niet bereiken.

Als de client niet met de server kan verbinden zijn er aantal mogelijkheden:

1. De server is niet correct gestart.
    U kunt dit controleren door – op de server – de Sensus Server Manager te starten en te controleren of alle indicatoren groen zijn.
  2. De server is niet bereikbaar.
    U kunt dit te testen door op de gebruikers computer een internetbrowser te starten en naar de volgende url te gaan: https://<server>/helloworld   (vul het serveradres in bij <server>).U kunt de waarschuwing over het certificaat negeren. U krijgt dan de melding “Hello world”.Krijgt u geen connectie met bovengenoemd adres, dan is de server niet bereikbaar voor de client en zult u de firewall instellingen voor de server moeten aanpassen.
  3. Serveradres in de licentie is niet correct.
    Controleer in de licentieportal portal.sensus-methode.com het serveradres in de licentie.
  4. De applicatie (Sensus BPM Modeler.exe) heeft geen internettoegang.
    Zijn bovengenoemde mogelijkheden gecontroleerd en correct bevonden dan kan het zijn dat de applicatie geen rechten heeft voor toegang tot internet en/of de server.
    In dat geval zult u in uw bedrijfsproxyserver (of firewall) een uitzonderingsregel moeten instellen voor Sensus BPM Modeler.exe voor de URL’s:
    portal.sensus-methode.com, portalservice.sensus-methode.com en de server.

Opmerking: Sensus-software gebruikt automatisch de proxy-instellingen van de computer/server waarop het draait.

probleemoplossing1