Project beveiliging

Projecten beschermen met een wachtwoord

Sensus projecten kunnen worden beveiligd met een wachtwoord, waardoor ze niet meer geopend kunnen worden zonder dit wachtwoord in te vullen. Deze beveliging kan worden ingesteld voro zowel een single of een Multi User bestand. Het instellen van een wachtwoord kunt u als volgt doen:

1. Ga in de menubalk naar Project Projectinstellingen…
  2. Kies in volgende scherm het tabblad Beveiligen.
  3. Vink vervolgens Wachtwoord bij opstarten aan.
  4. Druk op de knop Wachtwoord instellen.
  5. Voer het wachtwoord in.
  6. Typ ter controle nogmaals het wachtwoord in.
  7. Klik op OK.

scherm wachtwoord_1226658138

Opmerkingen:

• Als het projectbestand nu opnieuw wordt geopend, wordt van de gebruiker gevraagd het wachtwoord op te geven.
  • Het uitschakelen van het wachtwoord gebeurt door in het scherm Projectinstellingen op het tabje Beveiliging bij Wachtwoord bij opstarten het vinkje weg te halen. Let op: wanneer een wachtwoord wordt verwijderd in een Multi user bestand, of een wachtwoord wordt juist ingesteld, dan gelden deze settings pas nádat een user het project opnieuw heeft in- en uitgecheckt! Het kan dus zo zijn dat een gebruiker nog steeds in een project aan het werken is nadat u het beveiligd heeft met een wachtwoord, omdat deze gebruiker het al eerder uitgecheckt had.
  • Een wachtwoord bij sjablonen heeft betrekking op het bewerken van sjablonen. Als dit wachtwoord is ingeschakeld, kunnen sjablonen dus niet worden gewijzigd zonder het wachtwoord in te vullen.
  • Een wachtwoord voor webpublicaties betekent dat degenen die de html publicatie willen bekijken dat alleen kunnen wanneer ze het wachtwoord kennen. Met name voor de cloud versie van de Sensus-software is deze functionaliteit van belang.