Waarom kan een Editor, nadat de Administrator zijn uitchecken ongedaan maakte, niets meer in- of uitchecken?

Normaal gesproken is dit niet nodig, maar het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een gebruiker vergeet om de projectdelen weer opnieuw op de server in te checken, waardoor de administrator het project niet exclusief kan openen.

Wanneer de Administrator dit doet, wordt de versie van het project weer teruggebracht naar de status zoals deze was vóórdat de projectdelen werden uitgecheckt. Het gehele project is dan dus weer in ingecheckte status beschikbaar.

Wanneer hiervoor wordt gekozen, ziet de andere gebruiker dit niet direct. Dit komt doordat deze gebruiker in feite een lokale kopie van het serverproject opent bij uitchecken. Normaliter zou bij inchecken de serverversie dan worden bijgewerkt aan de hand van deze lokale versie. Na het ongedaan maken van het uitchecken wordt deze kopie echter ontkoppeld van de versie op de server. De Sensus-software gaat er dan vanuit dat de oorspronkelijk uitgecheckte delen reeds weer in ingechckte status verkeren en staat dus ook geen tweede incheck toe.
Door de groene vinkjes lijkt het alsof het proces uitgecheckt is. Het enige waar bijvoorbeeld een editor in zo’n geval voor kan kiezen is om het project te verversen. Hierdoor komt de meest actuele status van het project weer in beeld. In dit geval komen er dan weer slotjes te staan bij het proces.

LET OP: door een dergelijke actie gaan de aanpassingen van deze gebruiker verloren! Wanneer dit probleem zich voordoet, kan de Editor voor de zekerheid een lokale kopie van dit project opslaan, zodat later wijzigingen kunnen worden gekopieerd naar het serverproject.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen