Waarom krijg ik bij de Visual navigator de melding dat mijn afbeelding te groot is?

Wanneer u een afbeelding in de Visual Navigator plaatst die een groot formaat heeft (bijvoorbeeld een foto op hoge resolutie) zal de sensus software een melding tonen: Let op dat het gebruik van grote afbeeldingen kan leiden tot een groot geheugengebruik van de Sensus applicatie. Selecteer (indien mogelijk) een kleinere afbeelding.

Dit betekent niet per definitie dat u de afbeelding niet kunt gebruiken. Bij openen van de dynamische webviewer wordt de server nu echter wat zwaarder belast, doordat de afbeeldingen niet gecomprimeerd worden opgeslagen in een database. Bij gebruik van veel grote illustraties kan de webviewer daardoor soms niet ingeladen worden (time-out van de server).