Waarvoor dienen parameters wanneer ik een applicatie toevoeg?

Een applicatie verwijst normaliter alleen naar een programma dat gebruikt wordt voor bijvoorbeeld een computeractie. Als toevoeging kan aan deze applicatie een specifiek bestand worden gekoppeld dat dan met de applicatie wordt gestart. Als de applicatie bijvoorbeeld notepad.exe is, dan kan daar als parameter de bron van een tekst document worden toegevoegd (voorbeeld.txt).
Een browser als applicatie kan bijvoorbeeld een webpagina als parameter krijgen.